193-Cross-lite-banden

Welke banden kunnen op de Cross Lite?

Het kiezen van de juiste band is eigenlijk best makkelijk. Je moet gewoon kijken naar je rijstijl en de omgeving waarin je rijdt. Als je vooral op verharde wegen rijdt, kies je best voor een band die daar geschikt voor is en niet voor een offroad band. En als je in het bos rijdt, is het niet slim om te kiezen voor een gladde band. De 5 onderstaande banden kunnen op de Cross Lite geplaatst worden. Deze banden vallen onder 2 categorieën: Tour & Trekking banden en MTB banden.

Tour & Trekking band

Deze band is geschikt voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen en voor trektochten. De band heeft een glad profiel dat weinig weerstand biedt op verharde wegen, waardoor je gemakkelijk en snel kunt fietsen. De band is ook duurzaam en biedt goede grip op droge en natte oppervlakken.

MTB band

Deze band is speciaal ontworpen voor mountainbikes en biedt uitstekende grip op modderige, zanderige en rotsachtige paden. De band heeft een agressief profiel met grote noppen, waardoor hij meer grip en tractie biedt op ruwe ondergrond en in bochten. De band is ook duurzaam en kan hoge belastingen en ruwe omstandigheden aan.


Tour en Trekking banden #

Een hybride fietsband is speciaal ontworpen om zowel op de weg als op bospaden een lage rolweerstand te hebben. Deze banden bieden uitstekende grip op de weg in alle weersomstandigheden en zijn daarom ideaal voor zowel woon-werkverkeer als lange fietstochten. Bovendien zijn hybride fietsbanden meestal uitgerust met een anti-leklaag, wat de kans op lekke banden vermindert. Onderstaande Tour en Trekking banden kunnen op de Cross Lite een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de Cross Lite?
Schwalbe Almotion
De Marathon Almotion is een hoogwaardige tourband met de nieuwste technologieën voor betrouwbare grip, lage rolweerstand en verbeterde lekbescherming.
Marathon Mondial
De Schwalbe Marathon Mondial is een hoogwaardige all-terrain fietsband met uitstekende grip, lekbescherming en lange levensduur, ontworpen voor langeafstandsfietsen in diverse omstandigheden.
Welke banden kunnen op de Cross Lite?
Marathon Supreme
De Schwalbe Marathon Supreme vouwband is een lichtgewicht en duurzame band met uitstekende grip en lage rolweerstand, ideaal voor langeafstandsfietsers en voorzien van HD Speed Guard lekbescherming.

MTB banden #

Mountainbike banden zijn speciaal ontworpen om te presteren op ruig terrein en zijn meestal breder en grover dan reguliere fietsbanden om betere grip te bieden op losse of modderige ondergrond. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en profielen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de fietser en het soort terrein waarop ze rijden. Deze MTB banden kunnen op de Cross Lite een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de Cross Lite?
Schwalbe Racing Ralph
Schwalbe Racing Ralph is een lichtgewicht en snelle fietsband voor mountainbikes, ontworpen voor gebruik op droge en harde ondergronden met een laag profiel in het midden voor lage rolweerstand en grotere noppen aan de zijkanten voor betere grip in bochten.
Welke banden kunnen op de Cross Lite?
Schwalbe Racing Ray
De Schwalbe Racing Ray is een band ontworpen voor gebruik in de voorwielen van mountainbikes en biedt uitstekende grip en stabiliteit in bochten, met een agressief profiel en Addix-compound voor betere prestaties.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories