155-TM2.8-remmen

Welke remmen kunnen op de Travelmaster 2.8?

Er zijn twee soorten remsystemen waaruit je kan kiezen: schijfremmen of velgremmen. Alleen de laatste remmen kunnen op de Travelmaster 2.8 geplaatst worden. De Travelmaster 2.8 wordt afgewerkt met hydraulische velgremmen van Magura.

Velgremmen zijn een type fietsrem die werken door middel van frictie tussen remblokken en de velg van het wiel. Dit in tegenstelling tot schijfremmen die werken door middel van frictie tussen de remblokken en een rotor die aan het wiel is bevestigd.

Magura hydraulische velgremmen bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele kabelbediende velgremmen, zoals een grotere remkracht en meer precisie. De hydraulische werking zorgt ervoor dat de remblokken gelijkmatig en soepel worden aangedrukt, waardoor de remkracht beter verdeeld wordt over het oppervlak van de velg. Bovendien is er bij hydraulische remmen minder kracht nodig om de remmen te bedienen, waardoor ze geschikt zijn voor lange afdalingen en intensief gebruik.

Velgrem #

Magura HS11 #

De HS11 is een hydraulische velgrem die geschikt is voor stads- en toerfietsen. Deze rem heeft een goede doseerbaarheid en is relatief eenvoudig te onderhouden. De HS11 heeft een remhendel met een comfortabele grip en een aanpasbare hevelpositie. Deze rem heeft echter wel een langere remweg dan de HS33.

Magura HS11 remmen kunnen op de Travelmaster 2.8
Magura HS33 #

De HS33 is een hydraulische velgrem die voornamelijk wordt gebruikt in de mountainbikesport en bij trials. Deze rem heeft een kortere remweg en een hogere remkracht dan de HS11. De HS33 is ook lichter en compacter dan de HS11. De remhendel van de HS33 heeft een ergonomisch ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken met één vinger.

Magura HS33 remmen kunnen op de Travelmaster 2.8

Info #

De HS11 is een geschikte rem voor stads- en toerfietsen, terwijl de HS33 meer geschikt is voor gebruik in de bergen en op ruw terrein.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories